Danas Ruža (Roze) Limska – Tiskovna konferencija u Gospiću u 11.30 sati – Hodočašće na Udbinu u subotu

23 kol

Danas je sv. Ruža Limska. Ona za Peru i cijelu Latinsku Ameriku znači ono što Katarina Sijenska znači za Italiju ili Terezija Avilska za Španjolsku. Rođena je u Limi 20. travnja 1568. godine. Na krštenju je po baki dobila ime Izabela. Promatrajući njeno lijepo lice, kućna pomoćnica, Indijanka, prozvala ju je Ružom (Rose), što su prihvatili svi u kući. Djevojčica je krizmana pod tim imenom i tako je postala poznata u cijeloj Crkvi. Odbila je udaju i posvetila se Gospodinu Isusu. Zauzeto je činila pokoru a uzor joj je bila sv. Katarinu Sijensku pa je osnovala prvi kontemplativni samostan u Južnoj Americi. Skrbila se o siromasima, a molitvom je podupirala misijsko djelovanje franjevca sv. Franje Solana. Živjela je samo 31 godinu, ali dovoljno za jedan ispunjen život. Sv. Ruža je pokopana u Limi u samostanu Rosario. Sačuvano je nekoliko njezinih pisama i spisa iz kojih se otkriva njezina profinjena duhovnost. 

Danas za 11.30 sati sazvana je tiskovna konferencija u biskupiji u Gospiću
povodom Dana hrvatskih mučenika 27.8. koji se slavi na Udbini. Prisutnima će se obratiti:
– Biskup Zdenko Križić, najava Dana hrvatskih mučenika i program
– Biskup Mile Bogović, predstavljanje nove knjige o CHM
– Zvonko Ranogajec, predstavljanje novog kalendara za 2017
– pitanja…

290815n

Pripremamo se za hodočašće na Udbinu u subotu 27. kolovoza, na Dan hrvatskih mučenika. U 9 sati pridružit ćemo se križnom putu. U 11 sati misu predvodi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u suslavlju s hrvatskim biskupima.

Autobus jedan ili dva polaze ispred crkve u Slunju u 8 sati. Jedan je autobus popunjen. Treba se prijaviti čim prije a najkasnije do četvrtka.

Večeras u 19 sati udruženi zborovi u Otočcu pripremaju pjevanje za Dan mučenika na Udbini!