22. nedjelja – Preminuli Jozo Trgovčević, brat vlč. Ante i Tomo Matanić

28 kol

Isus je na gozbi kod jednog farizeja. Isus je živio istinsku radost zajedništva. Njegova druželjubivost naročito je dolazila do izražaja na gozbama. Čak će ga neki nazvati prijateljem grješnika. Farizeji su bili revni u vršenju Božjeg zakona ali su druge smatrali nečistima, nedostojnima…Odvojili su se od drugih. Isus ulazi u srž međuljudskih odnosa. Pri tom je poniznost poput bila (pulsa) duše. Poniznost nas vraća u realnost. Inače smo u opasnosti da se umislimo da smo sve postigli sami, da su nam drugi potrebni samo utoliko koliko nam koriste ili da su nam uopće nepotrebni. A to je bijeg od realnosti. Ponizna osoba ne mjeri sebe s drugima nego se mjeri s Božjom dobrotom. Ona zna da sve dolazi od Boga, da je sve dar. Njoj neće biti teško podijeliti s drugima ono što je primila kao dar. Tako nas poniznost vodi k istinskoj ljubavi prema drugima. Vjernici koji se okupljaju na nedjeljnu euharistiju, koja je u svojoj biti zahvala, time žive poniznost koja ih vodi k životu za druge.

280816b

U Slunju mise danas mise u 8 i 11 sati

                      †

                       PREMINUO BRAT VLČ. ANTE TRGOVČEVIĆA

U četvrtak, 25. kolovoza 2016., nakon kratke i teške bolesti, blago u Gospodinu preminuo je u 68. godini života opremljen Sakramentima umirućih Jozo Trgovčević, brat vrhbosanskog svećenika vlč. Ante Trgovčevića.

Sprovodni obredi održani su u subotu 27. kolovoza u 14 sati Misom zadušnicom u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Bijelom Brdu. Nakon Mise slijedio pogreb na groblju Banice. Vlč. Anto Trgovčević bio je župnik u Cvitoviću i Lađevcu gdje su mu brat Jozo i njegova supruga velikodušno pomagali.

Preminuo je u 78. godini života TOMO MATANIĆ. Pogreb u ponedjeljak 29. kolovoza u 16 sati  na groblju sv. Dorotea (Karlovac). Za njim žale žena Draga,  sin Ivica, kćerka Irena, brat Jure