Svjetski dan nestalih osoba – Zuckerberg kod pape – Juraj Frankopan u Slunju

30 kol

Danas je svjetski dan nestalih osoba. Iako živimo u modernom vremenu, s tehnologijom koja otkriva tajne svemira, koja našu planetu pretvara u selo, ne možemo riješiti problem nestalih osoba. Svaka nestala osoba nosi svoju sudbinu. Upravo zbog gubitka svakog traga o nestaloj osobi, nastaju razne teorije. Nije isključena otmica, trgovina organima…U Hrvatskoj je na popisu 2.557 nestalih osoba. Evo na pr. među zadnjim osobama na nacionalnom popisu nestalih je CENER RENATO, rođen 17.9.2002. Nestao 13.08.2016. u Karlovcu.

Crveni križ Slunj poziva  na obilježavanje Dana nestalih osoba u četvrtak 01.09.2016. godine od 08,00 – 12,00 sati ispred Dnevnog boravka za starije osobe paljenjem svijeća

 Papa primio Zuckerberga – Jučer je papa Franjo primio utemeljitelja Facebooka Marka Zuckerbergera  koji je promijenio svijet ovom društvenom mrežom. Razgovarali su o tome kako koristiti komunikacijske tehnologije da se ublaži siromaštvo, potakne kultura susreta i dođe do poruke nade, osobito za one u najtežem položaju.

Zuckerberg je za vikend sa svojom suprugom Priscilom Chan sudjelovao na svadbi svog prijatelja Danijela Ek-a, šefa muzičke službe /Streanming Spotify/ na jezeru Como.

300816a

U crkvenom dvorištu u Slunju postavlja se podloga za poprsje Jurja Frankopana koji je najvjerojatnije pokopan u slunjskoj crkvi. Bio je, između ostalog, domaćin Cetinskom saboru 1527. kad je Ferdinad izabran za hrvatskog kralja. Poprsje je djelo Josipa Turkalja /škola Ivana Meštrovića/ koje je darovao crkvi Presvetog Trojstva u Slunju

300816c

Breza koja se osušila prijetila je crkvi pa su je vatrogasci danas srušili

Stradao pješak – Jučer u 11.40 sati u Jezercu, općina Plitvička Jezera, na državnoj cesti 429, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama. Nesreća se dogodila kada je 81-godišnjak s područja Plitvičkih Jezera, prilikom prelaska kolnika na mjestu bez obilježenog pješačkog prijelaza, prednjim dijelom u njega udario autobus njemačke nacionalne oznake s kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Njemačke. Pješak je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.