Slunj: puna crkva đaka na početku nove školske godine – Dvije prometne nesreće

5 ruj

Danas u 10 sati prema slunjskoj župnoj crkvi tekla je rijeka razigrane djece. Pratili su ih učitelji, ravnatelj i djelatnici škole. Velika obitelj iz škole preselila se u crkvu. Misu na početku  školske godine predvodio je župnik Pecić. Djeca uz podršku učitelja ujedinili su se u molitvi i pjesmi. Župnik je progovorio o tri obitelju: obitelj u kojoj se rađamo stječemo prva iskustva čovjekoljublja i bogoljublja. Druga obitelj je škola u kojoj uz znanja i vještine produbljujemo svoje odnose uzajamnosti i poštivanja. Treća obitelj je crkva, životna škola u kojoj ne samo učimo nego i dotičemo budućnost odnosno vječnost. Ustrajnost u daru vjere u zgodama i nezgodama života jamstvo je vječnosti. Mnoga su djeca pristupila pričesti, hrani besmrtnosti. Župnik je na kraju poželio uspješnu godinu profesorima i djeci koja su “zjenica oka našega”, djeca vječnosti i budućnost roda našega.

0509161b

 

0509161c

 

0509161d

 

0509161f

Prvi dan škole kišovit

0509161e

U Slunju danas kišovit dan; bez kišobrana nikuda!

Prometna nesreća u Drežničkom Selištu – Jučer u 15 sati na državnoj cesti u mjestu Selište Drežničko dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao je 69-godišnjak koji je iz neutvrđenog razloga prešao na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil gospićkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Tom prilikom automobil gospićkih registracijskih oznaka se prevrnuo i udario u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Nizozemske. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 69-godišnji vozač, dok su 37-godišnja putnica iz njegovog vozila i 44-godišnji vozač lako ozlijeđeni. Materijalna šteta je više desetaka tisuća kuna. Protiv 69-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog, a nadležnom državnom odvjetništvu izvješće o događaju. (javlja PU Karlovačka)

Prometna nesreća u Rastokama – Jučer u 14.30 sati u Slunju, na državnoj cesti D-1 dogodila se prometna nesreća. Motociklom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao je 49-godišnjak te je zbog ne držanja potrebitog razmaka udario u zadnji dio osobnog automobila daruvarskih registracijskih vozila kojim je upravljao 34-godišnjak, državljanin Koreje. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen vozač motocikla. Materijalna šteta je veća od 10.000 kuna, a protiv vozača motocikla bit će podnesen obavezni prekršajni nalog. /javlja PU Karlovačka/