Slunj: misa uoči Male Gospe

7 ruj

Večeras u 18 sati u slunjskoj je crkvi slavljena misa uoči blagdana Male Gospe koja se na posebna način časti u Slunju. Misu je predvodio vojni kapelan vlč. Milenko Majić. O Gospi se može puno govoriti ali njena je poruka jednostavna: slijediti primjer njena života! Ostala je vjerna u svom hodu stazama zemaljskim. Vjerna i odana volji Božjoj. Njezino rođenje na ponos je roda ljudskoga.

Na kraju mise vjernici su se uputili u procesiju s upaljenim svijećama pjevajući marijanske pjesme. Misa je završila  svečanim blagoslovom. Večerašnje slavlje uvod je u sutrašnje svetkovanje blagdana Male Gospe u Slunju. U 11 sati misu predvodi gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović u suslavlju s ostalim svećenicima u okruženju.

Druga misa u 17 sati s blagoslovom male djece po zagovoru Male Gospe. Misu će predvoditi vlč. Šimo Božić.

0709163b

Sa večerašnje mise

0709163c

Trenutak pričesti

 

Procesija na kraju mise0709163d

 

Katolička osnovna škola u Rijeci primila 40 prvašića – Četrdeset prvašića u dva razredna odjeljenja Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u ponedjeljak 5. rujna prvi je put sijelo u školske klupe. Tim povodom u Velikoj dvorani Škole upriličen je prigodan program za početak nove školske godine. Dobrodošlicu mališanima i njihovim roditeljima poželio je i riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodeći svečano misno slavlja sa zazivom Duha Svetoga u povodu početka nove školske godine.