24. nedjelja – Pođimo danas na izbore – Kršten Dario Holjevac – Preminula Mare Magdić

11 ruj

Talijanski književnik G. Papini oduševljen je odlomkom iz Lukina evanđelja koji se danas čita po našim crkvama. On kaže: “Kad bi sutra meni Bog ponudio da izaberem jednu stranicu a sve ostalo, sve knjige i sve napisano spalim, ja bih odabrao 15. poglavlje  Lukina evanđelja. To je velebna pjesma o ljubavi i dobroti Boga prema slabim i griješnim ljudima”. Taj odlomak danas čitamo po našim crkvama. Odbjegli sin dospijeva do dna, do praznine. Kroz to vrijeme Očeva ljubav okrenuta je prema njemu. Otac ima srce propeto za odlutalim  sinom. Sin se vraća iz praznine k ljubavi. Pokušava se ispričati, kajati ali Otac to ne sluša. Oblači ga u svečano odijelo, priređuje gozbu. Njegovo je oko dobro: ono vidi samo dobro koje želi sinu. Ovdje je ljubav jača od predbacivanja, ukora, ljutnje…Niti jedna stranica u ljudskoj literaturi ne dotiče tako duboko  samu strukturu čovjekova postojanja, niti jedna ne daje tako dubok uvid u Božje srce. Možda bi ovdje trebalo spomenuti upravo čovjekovu težnju za vlastitom srećom bez Boga. Poput Izraelaca u pustinji i mi danas stvaramo lažne idole po čovjekovoj mjeri, kojima služimo. Oni su lažni i urušavaju se. Čovjek tada ostaje u praznini koja može biti jeziva. Bog ne prestaje usmjeravati svoju ljubav prema nama i čekati. Pobijediti lažne idole i vratiti se u Očevu ljubav! Tu se događa drama našega života.

110916b

Jutros je slavljena misa u Slunju u 8 sati

Danas su izbori za novi saziv Sabora. U tolikim ponudama, programima, treba prepoznati realni plan i dati glas onima koji će ih ostvariti. Pođimo na izbore. Sudjelujmo u stvaranju budućnosti.  

1109161a

Kršten mali Dario – Danas je pod misom u 11 sati u Slunju kršten mali Dario Holjevac. Dario je drugo dijete Ivice i Dragice Holjevac iz Podmelnice, župa Slunj. Krsni kumovi bili su Tihana Antončić Jeretina i Mario Jeretina. Krstio ga je župnik Mile Pecić. Krštenju se pridružila rodbina. Čestitamo roditeljima!

1109161b

Obitelj oko stola

1109161c

Nakon mise druženje s kandidatima za krizmu u Slunju

1109161d

U Blagaju danas u 14 sati: nakon mise druženje pred crkvom

                   †

Preminula je MARE MAGDIĆ iz D. Taborišta 157, kći Jage. Rođena je 1935. Kćerka Jelena mlada preminula. Mare je smještena u dom u Ogulinu gdje je i preminula. Bit će pokopana u ponedjeljak 12. rujna u 16 sati na slunjskom groblju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mare Magdić (1935-2016)