Jesenje kiše – Preminuo Stanislav Cindrić (80) – Male vijesti

19 ruj

Noćas je čitavu noć padala kiša u slunjsko-plitvičkom kraju i nastavila preko dana. Prohladno je i neka su domaćinstva počela zagrijavati prostorije. Jesen je u pravom smislu riječi.

U Slunju i okolici danas je monotono. Ipak, i ovakvo vrijeme ima svoju ljepotu i draž. Prilika je ovo za posjete prijateljima, razgovore…Dobro je dan početi svetom misom: u Slunju je svako jutro u 8 sati /osim subote kad je u 18 sati/. Jutros su na oltaru u slunjskoj crkvi bila trojica svećenika: uz župnika koncelebrirali su vlč. Milenko Majić i vlč. Andrija Kekić. Bože, kako nas svagdanje brige mogu zarobiti i zaslijepiti. Još odjekuje jučerašnje evanđelje koje nas vodi k istini: da ćemo jednom leći na odar prekriženih ruku. Poraženi. Ništa nije naše. Upravljamo s tuđim a zavaravamo sebe da je sve naše. Upravo je ovo vrijeme milosni dar, neponovljiva šansa za “osvajanje” Božjeg kraljevstva. A misa je predokus vječnosti, obnavljanje Isusove žrtvene ljubavi na križu u našem krhkom vremenu..

190916b

Počele su jesenje ledene kiše

MALE VIJESTI:

Nadbiskup Puljić krstio peto dijete obitelji Rogić – Ružicu, peto dijete u obitelji Anite i Mladene Rogića u župi sv. Mihovila u Vrani, u nedjelju 18. rujna u crkvi Sv. Nediljice krstio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Krštenje je otajstvo, a obitelj ognjište života, istaknuo je mons. Puljić, dodavši da je krštenje povod razmatranju o tom sakramentu, obitelji i molitvi. Bog neka blagoslovi ovu hrabru obitelj!

Krađa i provala – Neslužbeno doznajemo da je ovih dana pokraden J.B. u Pavlovcu i da je provaljeno u trgovinu u Kremenu.

Teško ozlijedio Čeha – PU ličko-senjska javlja da su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Sumnjiči se da je 4. rujna 2016. godine u Senju fizički napao 37-godišnjeg češkog državljana, teško ga ozlijedivši. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Prevrtanje traktora – U protekli petak u 11.30 sati u Grabovoj Lokvi, općina Brinje, na lokalnoj cesti broj 59004, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, kada je 67-godišnjak s područja Senja, upravljajući traktorom iz smjera Grabove Lokve u smjeru Prokika, uslijed nedovoljno učvršćenog i neosiguranog cjepača za drva koji je svojom težinom povukao traktor van kolnika, nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja traktora. Vozač traktora je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Ogulinu. (javlja PU Ličko-senjska)

                       †

Preminuo je u 80. godini života  STANISLAV CINDRIĆ iz Glinica 53. Pokopa danas 19. rujna u 15 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žali supruga Milka, sinovi Mirko i Zvonko te kći Nada s obiteljima