Danas sv. Vinko Paulski – Vedar dan – Pronađeno mrtvo tijelo – Preminula Ana Pavlić (83)

27 ruj

Danas spomendan Sv. Vinka Paulskog koji se rodio 1581. godine kao seljačko dijete u francuskoj pokrajini Laudes. Nadaren intelektualno odlazi u Dax, a potom u Toulouse na školovanje. Godine 1600. zaređen je za svećenika. Živi nemirno i nesređeno, te hodočasti u Rim. Gusari su ga prodali u ropstvo u Tunis. Godine 1608. dolazi u Pariz gdje susreće svećenika P. de Berullea, jaku duhovnu osobu, te i sam počinje živjeti ozbiljnijim duhovnim životom. Sve je aktivniji u pastoralu, pokreće i druge u skrbi za siromahe. Godine 1625. osniva Družbu svećenika (lazarista), a sa sv. Lujzom de Marillac Družbu kćeri kršćanske ljubavi (miloserdnice). Izuzetno je pastoralno aktivan u crkvenom životu. Umro je 1660. godine. Zaštitnik je karitativnog djelovanja Crkve.

270916c

Slunjski Dom zdravlja

Jutros je vedro i prohladno u slunjsko-plitvičkom kraju. U Slunju je 6 stupnjeva, u kotlinama i blizu ništice. Jesen je došla kalendarski i stvarno.

270916b

Kud plovi ovaj brod? Ovo su samo razigrana djeca u slunjskom parku

Jutros pronađeno u Karlovcu mrtvo tijelo mladića – Jutros oko 5.40 sati ispred zgrade u gradskoj četvrti Luščić u Karlovcu, pronađeno je mrtvo tijelo 23-godišnjaka. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske države odvjetnice u Karlovcu, a u cilju utvrđivanja uzroka smrti i svih okolnosti ovog događaja provodi se daljnje kriminalističko istraživanje – javlja PU karlovačka.  

Vjerovali ili ne –  U razdoblju od 15. do 25. rujna nepoznati počinitelj je na groblju na području Ogulina otuđio nadgrobnu mramornu ploču, vlasništvo 45-godišnjakinje. Materijalna šteta veća je od 9000 kuna – javlja PU karlovačka. Čujemo o krađi bicikla, novčanika, bakarnih žljebova…ali krađa nadgrobne ploče ide u rubriku “vjerovali ili ne”. Zar i mrtvima ne damo mira?

                      †

Preminula je u 83. godini života ANA PAVLIĆ iz Klanca 207. Bit će pokopana na groblju u Rakovici 27.09.2016. u 16 satiZa njom žale muž Mile, kćerke Bernardica i Renata s obiteljima