Danas slavlje Frančikova na Zavalju – U Slunju predstavljanje knjige

1 lis

Danas je spomendan Svete Terezije od djeteta Isusa koja je proglašena i crkvenom naučiteljicom iako nije završila visoke škole. Zaštitnica je misija iako nije bila u misijama. Rođena je 1873. godine u gradiću Alençonu (Alensonu), u Normandiji. Kada je imala četiri godine umrla joj je majka, a otac je svu pozornost usmjerio odgoju najmlađe kćeri. Za Tereziju je izvanredan doživljaj bila prva Pričest. Susret s Isusom u Euharistiji u njoj je umnožio djetinju ljubav prema Kristu. Tada u Crkvi nije bilo dopušteno dnevno pričešćivanje, no njoj je svećenik dopustio pet puta tjedno pristupiti stolu Gospodnjem. Umrla je mlada ali je izrasla u duhovnu veličinu.

3009161a

U posezoni radovi u Rastokama: na kritičnim mjestima gdje se voda prelijeva kad počnu jake kiše, ojačavaju se zidovi. Održavanje ovog sustava čovjek je kroz povijest brižno njegovao.

Danas je prvi dan listopada. Jutros je toplo ali se osjeća promjena vremena.

Danas je slavlje sv. Franje (Frančikovo) na Zavalju: misu u 11 sati predvodi biskup mons. Zdenko Križić sa svećenicima iz dekanata. Ovo je slavlje subotom zato da mogu doći raspršeni Zavaljčani iz svijeta.

Danas u Slunju misa u 18 sati a nakon mise u župskoj dvorani predstavljanje knjige Damira Jelića (karlovački gradonačelnik) koja nosi naslov “Deset zapovijedi”.