Danas proljeće u slunjskom kraju – Noć muzeja – danas pokop Jeke Štefanac na slunjskom groblju

29 sij

Jutros je u slunjskom kraju pravo proljeće. Topli zrak, pomalo vjetrovito. Žuti leptir zaletio se odnekud, krako pozirao i odlepršao u nekom čudnom letu…Zapamtimao da je danas 29. siječanj kad bi trebalo biti metar snijega u našem kraju. Očekujemo još hladnoća ali ukraće…

290116a

Slunjski park danas

Muzej bl. Alojzija Stepinca u Noći muzeja noćas, uz mogućnost razgledavanja muzejskog postava o kardinalu Alojziju Stepincu, omogućit će posjetiteljima upoznavanje sa životom i duhovnom ostavštinom baštine đakovačkog ili bosanskog i srijemskog biskupa Josipa Jurja Strossmayera.

U okviru Jubileja milosrđa zbivaju se neki događaji koji zaslužuju pažnju. Tako doznajemo das u u Grziji otvorena vrata bez crkve! Upravo se to dogodilo 7. prosinca u Rustaviju, u Gruziji, gdje je biskup, msgr. Giuseppe Pasotto, apostolski administrator za Kavkaz, blagoslovio Sveta vrata podignuta jednostavno na jednom travnjaku. Na tom je prostoru još prije tri godine trebala biti izgrađena crkva, ali se to nije ostvarilo zbog toga što gradonačelnik, iz neshvatljivih razloga, nije dao autorizaciju.

Danas u 15 sati na slunjskom groblju bit će iskazana počast ukopa Jeki Štefanac, dugogodišnjoj pjevačici u slunjskoj crkvi ( također i u KUD “Korana”). Pjevači će joj otpjevati povijeku “Ja se vraćam domu svom”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeka Štefanac (1932-2016)