Dva molitelja – Misijska nedjelja

22 lis

Nedjeljno evanđelje govori o dva molitelja: farizej pomno izvršava sve propise i smatra se pravednim pred Bogom. Tako i mi mislimo. Kažemo: Bože, vršim svoje kršćanske dužnosti i meni pripada nagrada za razliku od onih koji Boga spominju samo u psovki. Drugi molitelj carinik, javni je grješnik. On služi okupatoru, ubire nepravedne poreze i ne mari za sirotinju. On dolazi u hram i nikog ne optužuje, samo moli Boga da mu se smiluje. Ovaj je otišao opravdan! Zašto? Smogao je snage da svlada optužbe i da iskreno stane pred Boga i moli oproštenje! I jednog i drugog molitva treba mijenjati: mi se ne spašavamo svojim zaslugama nego Božjim milosrđem i ljubavlju. Isto tako nema takvoga grijeha koji bi nas mogao odvojiti od Božjeg milosrđa samo ako u iskrenosti srca stanemo pred Boga i promijenimo put zla.

2210162b

Subotnja misa – Večeras je slavljena misa u slunjskoj crkvi u 18 sati kao svake subote. Molitva i pjesma ispunila je crkvene svodove. Divno je biti sudionik ovakvog slavlja! Ova nas misa diže iznad naše svakodnevnice  ponekad mučne i turobne. Otme nam se uzdah: Dođi, Gospodine Isuse! Budi s nama u nošenju križa, u našoj praznini, u našem umiranju… 

2210162c

Pred nama je Misijska nedjelja. Družit ćemo se s našim misionarima u zabitima naše planete koji  pronose radosnu vijest spasenja u vrlo teškim uvjetima. Milodari koje skupimo po našim crkvama idu za pomoć misija.