Sunčana Misijska nedjelja – Blagaj: otuđene nadgrobne ploče – Preminuli Kata Borovac i Ivica Mesić

23 lis

Današnja nedjelja ima posebnu težinu. Zove se Misijska i povezuje nas s misionarima i misionarkama u dalekim zemljama. Ovi hrabri ljudi, misionari, napustili su svoj narod i svoju zemlju i otišli često puta u zabiti Afrike, Azije, dalekih otoka…Žive u neprestanoj opasnosti, često puta stradavaju od tropskih bolesti ili progona. Danas smo na poseban način s njima u molitvi. Prikupljamo skromna sredstva koja su nužna za njihov rad. 

Jutros je slavljena misa u slunjskoj crkvi u 8 sati. Sunce je granulo i darovalo nam radosne trenutke.  Djeca, drugi i treći razred, imaju nakon mise župski vjeronauk. Pripremaju se za Prvu Pričest uz podršku roditelja.

231016b

Druga misa u slunjskoj crkvi u 11 sati. Ovu misu izravno prenosi Radio Slunj pa i preko interneta. Time ovo misno slavlje u slunjskoj crvi postaje globalno: može se čuti u svakom kutu zemlje:

231016c

Misa u 11 sati u Slunju

Papa napisao predgovor knjizi jednog svećenika – Papa Franjo suprostavlja konfliktima i ratovima u svijetu milosrđe. “Molim, nikad ne smijemo zaboraviti da rijeka puna sile i mržnje nije ništa prema oceanu dobrote koji okružuje naš svijet.” – piše papa u predgovoru knjige argentinskog svećenika  i ispovjednika Luisa Dri.

I spomenike kradu – Ovih su dana lopovi operirali na groblju u Hrvatskom Blagaju kod Slunja. Sa grobova obitelji Obranović odnijeli su 2 mramorne ploče. Rodbina je privremeno najlonom pokrila grobnice. Stanovnici Blagaja i slunjske okolice zgražaju se zbog ovog kukavičluka i drskosti. Zar ni mrtvima ne daju mira – pitaju se ljudi i to sad pred Svisvete kad se družimo s našim pokojnima, kitimo grobove cvijećem i palimo svijeće. Izražavamo sućut obitelji Obranović i s njima smo u ovom trenutku!.   

231016d

Oštećena grobnica obitelji Obranović

                      †

Preminula je u 59. godini života KATA BOROVAC iz Rakovice 23c. Pokopana je danas 23.10. u 15 sati na groblju u Drežniku. Za njom žale kći Manuela s obitelji, braća Milan i Stjepan

Preminuo je u 59. godini života IVICA MESIĆ iz Smoljanca 91. Bit će pokopan 24. listopada u 15 sati na groblju u Drežniku. Za njim žale  brat Mića, sestre Anka, Jekica, Ružica, Mara i Nevenka

Pokoj vječni daruj im Gospodine!