Danas apostoli Šimun i Juda Tadej – Poginuo na Plitvicama mladić

28 lis

Danas je blagdan dvojice apostola: Šimuna i Jude Tadeja, Zajedno su uz Isusa hodali, zajedno su naviještali Evanđelje u Siriji i Mezopotamiji, zajedno su zbog vjere podnijeli trpljenje i skončali mučeničkom smrću. Upravo zbog toga crkva slavi njihov blagdan  zajedničkim slavljem 28. listopada. Blagdanom koji, kao i sve druge proslave prvih apostola, u vjernicima budi želju da i sami postanu Isusovi učenici, da ga dožive iz njihove blizine.

281016b

Danas je Slunj suncem obasjan uz buru koja traži da se toplije obučemo

Danas završetak listopadskog tečaja za brak u Slunju. U 10 sati u župskoj dvorani okupit će se zaručnici na četvrti susret. Mladima će govoriti o odgovornom roditeljstvu liječnica. Na kraju će zaručnici dobiti potvrdu o završenom predbračnom tečaju.

Danas u Drežniku uz pomoć velike auto-dizalice radnici popravljaju oštećeno krovište zvonika crkve sv. Ante. Zanimljivo za fotografe!

Zimsko računanje vremena – Ne zaboravimo pomaknuti kazaljke na satovima! Počinje zimsko računanje vremena u nedjelju 30. listopada: pomicanjem kazaljki jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa se kao 2 sata.

2710162a

Listopadske pobožnosti završavaju idući ponedjeljak: u Slunju se okupljamo svaku večer u 17.30 sati na moljenje krunice a potom misa. Uzdignućem srca i pameti k Bogu i Gospi oslobađamo se materijalnih ograničenosti i sljepoća…

U noći 27. listopada poginuo mladić D.M. na Plitvicama – U noći 27. listopada od ponoći do 6.34 sati na dionici državne ceste 429, na području JU Nacionalnog parka Plitvička jezera, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Do prometne nesreće došlo je kada je 36-godišnjak iz Mukinja D.M. upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Slunja u smjeru Korenice, iz za sada neutvrđenog razloga sletio ulijevo van kolnika i prednjom dijelom automobila udario u stablo bukve. Vozač je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a općinska državna odvjetnica iz Gospića izdala je nalog za provođenje obdukcije preminulog – javila je PU ličko-senjska. Doznajemo da je ujak poginulog D.M. Ivica Mesić (59) pokopan 24. listopada na drežničkom groblju. Utješi, Bože, njegove roditelje i rodbinu vjerom u život vječni!